Sobre mi

[Català / Castellano]

Actualment, des del 20 de Desembre de 2015, sóc senadora per En Comú Podem.

Sóc del Maresme i casa meva és aquell mar i l’olor de la sal. Vaig nàixer al Masnou l’any 1984, i porto ja sis anys ben acollida a Premià de Mar.

Sóc llicenciada en Ciències Polítiques, especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. He treballat fent recerca i la divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l’Observatori Social d’Espanya i després i fins fa molt poquet a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials.

I m’he dedicat a escriure i a buscar dades i a preparar publicacions sobre les condicions de vida de les dones i dels homes; a organitzar cursos, seminaris, tallers i publicacions sobre el malestar i el dolor que genera el patriarcat. Sobre com trencar-lo. Una cerca infinita de les accions polítiques que ens conduirien a una societat més justa en clau de gènere. Més justa i més lliure.

Participo de projectes feministes preciosos, com és per exemple l’Associació iQ, Dones amb IniciativaFeminisme Crític. També en espais polítics indispensables, com és Iniciativa, desde fa ben bé dotze anys: una escola ideològica – roja, verda i violeta – fonamental.

A nivell artístic, el meu petit tresor és Nits Vermelles, i un relat curt que encara em fa somriure [“Días de viento”, publicat per Planeta].

Crec en el poder de les paraules i dels somnis. I en aquesta etapa que m’ofereix la vida, la meva Aventura al Senat, provo de transformar les nostres paraules, els nostres somnis, en una meravellosa realitat.

[Entrevista en profunditat: aquí]

mari_073bw

Foto by Anna Fàbrega

 

Anuncis