Sobre mi

[Català / Castellano]

Des del 28 d’Abril de 2019 sóc diputada per En Comú Podem, i abans, els tres anys anteriors, he batallat per la nostra proposta política al Senat.

Sóc del Maresme i casa meva és aquell mar i la seva olor de sal. Vaig nàixer al Masnou l’any 1984, i porto ja uns quants anys ben acollida a Premià de Mar.

Sóc llicenciada en Ciències Polítiques, especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. He treballat fent recerca i la divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l’Observatori Social d’Espanya i després a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials.

I m’he dedicat a escriure i a buscar dades i a preparar publicacions sobre les condicions de vida de les dones i dels homes; a organitzar cursos, seminaris, tallers i publicacions sobre el malestar i el dolor que genera el patriarcat. Sobre com trencar-lo. Una cerca infinita de les accions polítiques que ens conduirien a una societat més justa en clau de gènere. Més justa i més lliure.

Sóc mare d’una criatura meravellosa. Participo de projectes feministes preciosos, com és l’Associació iQ. La meva escola ideológica ha estat Iniciativa. I tinc cosetes escrites que m’encanten, com Nits Vermelles o Días de viento.

Crec en el poder que tenim quan ens sabem juntes i valentes. I en la necessitat de fer-nos càrrec del nostre present i devenir colectiu. És hora de redistribuir la riquesa per cuidar les persones, el planeta i la vida. I és responsabilitat nostra obrir un futur de vida digna compartida.

La Història, n’estic segura: l’escriurem entre totes.

mari_073bw

Foto by Anna Fàbrega